Direct contact? 06 38 31 54 96

Onze opdrachten

Onze workload is veelzijdig en aan elkaar verbonden: al onze opdrachten gaan over verandering en vernieuwing. Ons team en netwerk, met veel verschillende talenten, maakt dat we op veel vragen een passend antwoord hebben.

Welzijn

Verandercoach passende organisatie

Tim de Witte

Veranderaar

06 38 31 54 96

tim@wiltgroei.nl

Tim de Witte

Tim doorgrondt ingewikkelde vraagstukken net zo snel als hij een luier verwisselt. Een goudeerlijke papa met een groot hart. Zeker niet op z’n mondje gevallen en tamelijk eigenwijs. Maar dat komt altijd voort uit een kritische blik, oprechte leergierigheid en zijn strijd voor het best mogelijke resultaat.

De laatste jaren heeft Tim zijn kunde op het gebied van verandering flink ontwikkeld. Door boeken te lezen, mentoren in te schakelen en opleidingsdagen te volgen heeft hij inmiddels een eigen verhaal over hoe verandering op de wiltgroei manier teweeg gebracht kan worden.

Neem vooral contact met hem op als je onderbuik, aangaande verandering jouw organisatie, signalen afgeeft die je met je hoofd niet begrijpt.

Lumens is een brede welzijnsorganisatie in en rond Eindhoven, waar bevlogen mensen hard werken aan de sociale veerkracht van inwoners. Vlak voor de coronapandemie uitbrak hebben zij met elkaar een nieuwe strategie ontwikkeld. Deze is uiteindelijk begin 2021 doorontwikkeld tot het traject passende organisatie. De opdracht van het traject is om de organisatie passende te maken op de strategie. Dat vraagt om structuur- en cultuurverandering. Hoe we dat aanpakken?

Lees verder >

Zorg

Interfacultaire preventie

Merle Nordmann

Vrolijke noot

merle@wiltgroei.nl

Merle Nordmann

Met een ontembare vrolijkheid maakt Merle jouw begin van de dag een groot feest. Ze is een ware krachtpatser met roots in Osnabrück. Met dank aan haar veganistische levensstijl weet zij de zwaartekracht telkens een lesje te leren door gewichten met speels gemak de lucht in te slingeren. Merle identificeert moeiteloos taken en voert deze vervolgens vlekkeloos uit. Altijd op tijd en goedlachs, behalve als je aan haar oversized theemokken komt. Ondanks deze obsessie gaat een goeie kop koffie met havermelk er ook altijd wel in.

Het blijkt steeds meer dat de huidige manier van gezondheidszorg niet houdbaar is. In de maatschappij ontstaat een shift van Ziekte en Zorg naar Gezondheid en Gedrag; preventie staat hoog op de agenda. Om complexe preventievraagstukken adequaat aan te pakken hebben we iedereen nodig; de huisarts uit de buurt, de planoloog op de universiteit, de psycholoog in spe, de opbouwwerker in de wijk, de patiënt in de wachtkamer en de burgers thuis.

Lees verder >

Overheid

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Door de oorlog in Oekraïne zijn er al meer dan 3 miljoen mensen gevlucht. Ook in Nederland ontvangen we steeds meer vluchtelingen die op zoek zijn naar een veilige plek.
In Arnhem zijn in maart twee cruiseschepen ingericht als (nood)opvang voor 300 Oekraïense vluchtelingen. Dit creëert ad-hoc een enorme opgave bij de gemeente, zowel voor de korte als de lange termijn. Noodopvang betekent namelijk ook een vraag naar onderwijs, inkomen en huisvesting.

Lees verder >

Overheid

Transformatie sociaal team en sociaal domein

Julien Salet

Ideale wereld

06 54 39 86 06

julien@wiltgroei.nl

Julien Salet

Julien, de ongekroonde koning van de woordgrap, is altijd bezig met hoe dingen gaan; het proces. Strijkend met z’n handen door zijn blonde lokken stelt hij, soms wat ongemakkelijke, vragen die niemand verwacht en zet hij jouw proces op scherp. Overzicht creëren in chaos is voor hem een net zo’n rustgevende activiteit als het uitlaten van z’n trouwe viervoeter James. En met een politiek praatprogramma en een fijne bank, denkend aan de wereld van zijn dromen, beschrijf je zijn geliefde weekendroutine.

Samen dicht bij bewoners en doen wat nodig is. Hiervoor is ruimte nodig, letterlijk en figuurlijk. Professionals hebben ruimte nodig om op een nieuwe manier te denken. Er is ook ruimte nodig vanuit management door vertrouwen te geven en dingen te laten gebeuren, ook als ze fout dreigen te gaan.

Lees verder >

Onderwijs

Vernieuwend onderwijs binnen TalentLab

Ilja Stoot

Veranderen & Luisteren

ilja@wiltgroei.nl

Ilja Stoot

Onze nachtegaal, danst en zingt door het leven. Haar vrolijke noot galmt door ons kantoor. Alleen zingen in het openbaar is niet aan haar besteed. Ze doet haar werk onverstoorbaar, alleen tussen twee en vier zou ze liever een uiltje knappen. Taal is zeg maar echt haar ding. Structuur en regelmaat kunnen heel goed samen gaan met grappen en grollen, dat bewijst Ilja keer op keer.

Binnen het Talentlab van ROC Nijmegen leer je niet binnen de poorten van een afgezette speeltuin, met rubberen tegels en afgeronde hoeken. Nee, hier speel je meteen buiten in de modder. Vies worden, vallen én weer opstaan. Omgaan met chaos en de confrontatie met jezelf. Dat alles onder de bezielende begeleiding van docenten die zien dat ‘the school of life’ vooral buiten de muren van school ligt…

Lees verder >

Zorg

Leerprogramma Zorg voor Parkinson

Daniël van Hees

Bevlogen adviseur

06 45 38 38 46

daniel@wiltgroei.nl

Daniël van Hees

Hoe ziet de wereld eruit door een roze bril? Vraag het Daniël . Deze levensgenieter pur sang streeft altijd naar een perfecte, prettige sfeer. Zoals zijn kapsel is, is hij in de omgang: warm en losjes. Met zijn twee linkerhanden drinkt hij graag een drankje en met vrienden kijkt hij liever voetbal dan zichzelf in het zweet te werken. Daniël is een harde werker, die alles over heeft voor een tevreden klant. Want voor Daniël is liefdevol en met plezier werken het allerbelangrijkst. Hoe hij dat doet? Vraag het hem.

De Parkinson verpleegkundigen uit vijf ziekenhuizen in de regio (Bernhoven, CWZ, Pantein, Radboudumc, en Rijnstate) worden opgeleid als regiehouder in de Parkinson zorg. Deze regievoering houdt in dat de verpleegkundigen vijf rollen op zich nemen; als zorgcoördinator, coach, procesbewaker, vroegsignaleerder en informatiespecialist.

Lees verder >
Whatsapp met ons
x