Direct contact? 06 21 10 31 65

ROC Nijmegen

WILTverandering

Binnen het Talentlab van ROC Nijmegen leer je niet binnen de poorten van een afgezette speeltuin, met rubberen tegels en afgeronde hoeken. Nee, hier speel je meteen buiten in de modder. Vies worden, vallen én weer opstaan. Omgaan met chaos en de confrontatie met jezelf. Dat alles onder de bezielende begeleiding van docenten die zien dat ‘the school of life’ vooral buiten de muren van school ligt…

Met het Talentlab concept is ROC Nijmegen bezig het onderwijs te vernieuwen. Daar mochten we onze visie en ervaring aan toevoegen. Met een team van 10 zochten we naar hoe Talentlab er uit komt te zien. We droomden van een plek waar elke student vrij spel krijgt zichzelf en welk talent dan ook te ontdekken en zich te ontwikkelen op een tempo en manier die passen. We zochten naar de juiste woorden voor de missie en kernwaarden, doorliepen de reis van een student om aan te sluiten bij hun leefwereld en creëerden een fysiek open lab waar iedereen zomaar binnen kan lopen.

Dat alles deden we door als team ‘gewoon’ te beginnen, door samen aan te modderen en alles wat op ons afkwam aan kansen en mogelijkheden aan te grijpen. Het proces was pittig, rafelig, chaotisch en predikte precies dat wat we met Talentlab beogen te doen. Learning by doing.

Ilja faciliteerde en begeleidde het lerende proces van het team en Tim droeg zijn kennis en ervaring met veranderingen op gezette tijden over. We zijn best jaloers op de studenten die op deze manier mogen leren.

Overheid

Ontwikkeling nieuwe wijkaanpak

Tim de Witte

Veranderaar

06 38 31 54 96

tim@wiltgroei.nl

Tim de Witte

Tim doorgrondt ingewikkelde vraagstukken net zo snel als hij een luier verwisselt. Een goudeerlijke papa met een groot hart. Zeker niet op z’n mondje gevallen en tamelijk eigenwijs. Maar dat komt altijd voort uit een kritische blik, oprechte leergierigheid en zijn strijd voor het best mogelijke resultaat.

De laatste jaren heeft Tim zijn kunde op het gebied van verandering flink ontwikkeld. Door boeken te lezen, mentoren in te schakelen en opleidingsdagen te volgen heeft hij inmiddels een eigen verhaal over hoe verandering teweeg gebracht kan worden.

Neem vooral contact met hem op als je onderbuik, aangaande verandering in jouw organisatie, signalen afgeeft die je met je hoofd niet begrijpt.

Julien Salet

Ideale wereld

06 54 39 86 06

julien@wiltgroei.nl

Julien Salet

Julien, de ongekroonde koning van de woordgrap, is altijd bezig met hoe dingen gaan; het proces. Strijkend met z’n handen door zijn blonde lokken stelt hij, soms wat ongemakkelijke, vragen die niemand verwacht en zet hij jouw proces op scherp. Overzicht creëren in chaos is voor hem een net zo’n rustgevende activiteit als het uitlaten van z’n trouwe viervoeter James. En met een politiek praatprogramma en een fijne bank, denkend aan de wereld van zijn dromen, beschrijf je zijn geliefde weekendroutine.

Hoe kunnen we bewoners betrekken bij de herinrichting en verduurzaming van de wijk de Pas, in Winterswijk?

Lees verder >
Whatsapp met ons
x