Direct contact? 06 38 31 54 96

Nieuwenhuis groep

WILTresultaat

Nieuwenhuis Groep was toe aan een nieuw ERP pakket: een systeem waarin alle bedrijfsprocessen geautomatiseerd en verbonden zijn met elkaar. Een prachtig staaltje IT. De implementatie ervan heeft wat voeten in de aarde. 

Op de eerste plaats was er behoefte aan capaciteit. Dus hielp Ilja bij het voorbereiden van overleggen, het communiceren van de verandering, de planning etc. Maar ze zag ook de moeite die het medewerkers kost om mee te komen met de snelle IT veranderingen; om afscheid te nemen van vertrouwde programma’s nét als je die begrijpt.

En dus stopte ze de mens in ICT. Ze sprak met gebruikers, peilde de sfeer, luisterde en koppelde observaties terug. Ze probeerde de brug te zijn tussen de praktische, logische IT wereld en de veranderlijke, irrationele mens. 

Rond februari werd het ERP pakket in de organisatie uitgerold en zat iedere afdeling te puzzelen met het nieuwe programma. De kar meetrekken, maar oog blijven houden voor de omgeving. Soms is dat alles wat onze rol hoeft te zijn.

Ilja Stoot

Veranderen & Luisteren

06 14 47 49 27

ilja@wiltgroei.nl

Ilja Stoot

Onze nachtegaal, danst en zingt door het leven. Haar vrolijke noot galmt door ons kantoor. Alleen zingen in het openbaar is niet aan haar besteed. Ze doet haar werk onverstoorbaar, alleen tussen twee en vier zou ze liever een uiltje knappen. Taal is zeg maar echt haar ding. Structuur en regelmaat kunnen heel goed samen gaan met grappen en grollen, dat bewijst Ilja keer op keer.