Direct contact? 06 38 31 54 96

Sterker sociaal werk

Van fuseren op papier naar het samensmelten van cultuur

Sterker sociaal werk is een fusieorganisatie van NIM maatschappelijk werk en SWON het seniorennetwerk. Door veranderde behoeften bij de gemeente Nijmegen gaan ze vanaf 1 januari 2017 als één partij door het leven. Dat roept veel vragen op over hoe de nieuwe organisatie zich naar de huidige maatstaven dient te organiseren. Zo’n fusie wordt ook gezien als een grote kans om de visie op organiseren te herijken.

Eerst onderzoek, dan veranderen

Vanaf eind 2016 is WILTgroeier Tim al bezig met de vraag “duurzaam organiseren in het sociaal domein, hoe doe je dat?” Op verzoek van Sterker maakt hij een ronde langs de velden. Jos de Blok, Lex Staal (directeur Sociaal Werk Nederland), Bert Frings (toenmalig wethouder in Nijmegen). Ze doen allemaal mee. Er komen duidelijke conclusies uit het onderzoek

Sterker sociaal werk WILTverandering

De inhoud gaat voor de structuur. De neiging om harkjes te tekenen wordt onderdrukt en we starten het programma op. Iedereen uit de organisatie mag meedoen. En iedereen kiest zelf aan welk thema hij of zij gaat werken en in welke rol (projectleider of teamlid). Zeven maanden later presenteren we de resultaten aan de organisatie. Wat is er veel beleefd en gebeurd.

Cijfers

Achteraf geeft 75% aan dat het programma de organisatie een positieve boost geeft. Bijna 80% geeft aan dat de saamhorigheid binnen Sterker beter is geworden door het programma en dat zij zich meer met de organisatie verbonden voelen. 70% van de deelnemers zou aan een volgend programma weer meedoen. En ruim 70% geeft het programma een 7 of een 8.

Tim de Witte

Veranderaar

06 38 31 54 96

tim@wiltgroei.nl

Tim de Witte

Tim doorgrondt ingewikkelde vraagstukken net zo snel als hij een luier verwisselt. Een goudeerlijke papa met een groot hart. Zeker niet op z’n mondje gevallen en tamelijk eigenwijs. Maar dat komt altijd voort uit een kritische blik, oprechte leergierigheid en zijn strijd voor het best mogelijke resultaat.

De laatste jaren heeft Tim zijn kunde op het gebied van verandering flink ontwikkeld. Door boeken te lezen, mentoren in te schakelen en opleidingsdagen te volgen heeft hij inmiddels een eigen verhaal over hoe verandering op de wiltgroei manier teweeg gebracht kan worden.

Neem vooral contact met hem op als je onderbuik, aangaande verandering jouw organisatie, signalen afgeeft die je met je hoofd niet begrijpt.

Julien Salet

Ideale wereld

06 54 39 86 06

julien@wiltgroei.nl

Julien Salet

Julien, de ongekroonde koning van de woordgrap, is altijd bezig met hoe dingen gaan; het proces. Strijkend met z’n handen door zijn blonde lokken stelt hij, soms wat ongemakkelijke, vragen die niemand verwacht en zet hij jouw proces op scherp. Overzicht creëren in chaos is voor hem een net zo’n rustgevende activiteit als het uitlaten van z’n trouwe viervoeter James. En met een politiek praatprogramma en een fijne bank, denkend aan de wereld van zijn dromen, beschrijf je zijn geliefde weekendroutine.

Daniël van Hees

Bevlogen adviseur

06 45 38 38 46

daniel@wiltgroei.nl

Daniël van Hees

Hoe ziet de wereld eruit door een roze bril? Vraag het Daniël . Deze levensgenieter pur sang streeft altijd naar een perfecte, prettige sfeer. Zoals zijn kapsel is, is hij in de omgang: warm en losjes. Met zijn twee linkerhanden drinkt hij graag een drankje en met vrienden kijkt hij liever voetbal dan zichzelf in het zweet te werken. Daniël is een harde werker, die alles over heeft voor een tevreden klant. Want voor Daniël is liefdevol en met plezier werken het allerbelangrijkst. Hoe hij dat doet? Vraag het hem.

Whatsapp met ons
x